Image of Münir Özkul

Münir Özkul

From Wikipedia, the free encyclopedia Münir Özkul (August, 15 1925 - Istanbul) is a retired Turkish cinema and theatre actor. He has been awarded the title of "State Artist of Turkey" He completed his formal education at İstanbul Erkek Lisesi. Özkul starting his acting career at Bakırköy Halkevi theatre. Later he worked at Ankara State theatre and İstanbul Şehir theatre. He became famous after his role in Muhsin Ertuğrul's Fareler ve İnsanlar. From the 1950s onwards, he acted mostly in cinema. During the 1970s, he appeared in many films of the director Ertem Eğilmez like Hababam Sınıfı, Şabanoğlu Şaban, Mavi Boncuk, Banker Bilo, Namuslu. Many of these films paired him with the actress Adile Naşit. Other films include Edi ile Büdü, Halıcı Kız, Kalbimin Şarkısı, Miras Uğruna, Balıkçı Güzeli, Neşeli Günler, Gülen Yüzler, Gırgıriye, Görgüsüzler, Mavi Boncuk, Bizim Aile, Aile Şerefi. In the 1980s, he acted in some television series such as Uzaylı Zekiye, Ana Kuzusu ve Şaban ile Şirin. He has acted in a total of more than 400 films and theatre plays. Münir Özkul has married four times and he has three children. His second wife was actress Suna Selen. In 1998, he was awarded the title of "State Artist of Turkey" by the Turkish Ministry of Culture. Description above from the Wikipedia article Münir Özkul , licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Aug 15, 1925 In Istanbul, Turkey
Movie/TV Credits:
75
First Appeared:
In the movie Kalbimin Şarkısı 1956-03-28
Latest Project:
Movie Yaman Gazeteci 1995-01-01
Known For
Poster of Oh, Moon!
Poster of Ya Ya Ya Şa Şa Şa
Poster of Şaşkın Ördek
Poster of Ölünceye Kadar

Münir Özkul Movies Filmography

Movie
Yaman Gazeteci
Yaman 1995-01-01
Movie
Oh, Moon!
1988-10-05
Movie
Kadersiz Kullar
1987-09-10
Movie
Milyarder
Mahmut 1986-09-07
Movie
Ya Ya Ya Şa Şa Şa
Selami 1985-12-10
Movie
Sarı Öküz Parası
1985-01-01
Movie
Gırgıriye'de Büyük Seçim
1984-01-01
Movie
Kızlar Sınıfı
Mahmut Hoca 1984-01-01
Movie
Gırgıriye'de Cümbüş
Münir Hoştempo 1983-05-06
Movie
Adile Teyze
1983-03-01
Movie
Şaşkın Ördek
1983-03-01
Movie
İlişki
Murat'ın Babası 1983-01-01
Movie
Buyurun Cümbüşe
1982-09-04
Movie
Görgüsüzler
Murat'ın Amcası 1982-01-01
Movie
Gırgıriye'de Şenlik Var
Emin 1981-07-08
Movie
Gırgıriye
Emin 1981-03-01
Movie
İbişo
1980-09-04
Movie
Banker Bilo
Hasan 1980-01-01
Movie
The Chaos Class Is Fretting Over
Kel Mahmut 1979-02-01
Movie
Handsome Poor Bilo
Hüso 1979-09-07
Movie
Happy Days
Kazim 1978-01-01
Movie
Children of Heaven
Hasan 1977-04-01
Movie
Smiling Eyes
Yaşar 1977-03-01
Movie
The Chaos Class Is on Vacation
Kel Mahmut 1977-01-01
Movie
The Chaos Class Is Waking Up
Kel Mahmut 1976-11-20
Movie
Family Honour
Rıza 1976-09-07
Movie
Beş Milyoncuk Borç Verir misin
Unknown 1975-02-02
Movie
Gülşah
Gülşah'ın Dedesi 1975-01-01
Movie
Gece Kuşu Zehra
Abdullatif Kalkan 1975-01-01
Movie
The Chaos Class
Kel Mahmut 1975-04-01
Movie
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Reşit 1975-02-10
Movie
The Chaos Class Failed the Class
Kel Mahmut 1975-04-15
Movie
Bizim Aile
Yaşar 1975-09-07
Movie
Istırap
Ahmet 1974-05-01
Movie
Five Chickens, One Cock
1974-05-01
Movie
Salak Milyoner
Mehmet Çavuş 1974-01-01
Movie
Mavi Boncuk
1974-01-01
Movie
Oh Olsun
Burhan Usta, Alev's Father 1973-01-01
Movie
Yalancı Yarim
Derviş 1973-12-01
Movie
Kadifeden Kesesi
Veli 1973-06-01
Movie
Gönül Hırsızı
Salih Reis 1972-01-01
Movie
Üç Sevgili
1972-01-01
Movie
Tatlı Dillim
1972-01-01
Movie
Beyoğlu Güzeli
1972-01-01
Movie
Sev Kardeşim
Mesut Güler 1972-06-26
Movie
Son Hıçkırık
1971-12-07
Movie
Bebek Gibi Maşallah
Hüsnü 1971-10-19
Movie
Hayat Sevince Güzel
Deli Amca 1971-01-01
Movie
Solan Bir Yaprak Gibi
Raşit Duman 1971-01-01
Movie
Hayatım Senindir
1971-01-01
Movie
Beklenen Şarkı
Kemani Latif Yanıkyay 1971-01-01
Movie
Once a Year
1971-01-01
Movie
Seven Ne Yapmaz
1970-01-01
Movie
My Sweet Angel
Selim 1970-01-01
Movie
Kalbimin efendisi
1970-01-01
Movie
Şoför Nebahat
1970-01-01
Movie
Hayatim sana feda
1970-01-02
Movie
Ali ile Veli
Veli 1970-01-25
Movie
Arım Balım Peteğim
Zeynep's father 1970-03-01
Movie
The Empty Frame
1969-06-10
Movie
Bana Derler Fosforlu
Zurna Kazım 1969-01-01
Movie
Kalbimdeki Yabancı
Mücteba 1968-12-09
Movie
Kanlı Nigar
Abdi 1968-10-21
Movie
İstanbul'da Cümbüş Var
Dört Duvar Ahmet 1968-10-21
Movie
Çifte Tabancalı Damat
Frank Fuat 1967-01-11
Movie
Ölünceye Kadar
Unknown 1967-04-03
Movie
Sonsuz Geceler
Raif 1966-04-11
Movie
A Nation Awakens
Tilki Onbasi 1966-01-01
Movie
Fakir Bir Kız Sevdim
1966-01-01
Movie
Şoför Nebahat Bizde Kabahat
Hüseyin 1965-12-17
Movie
Kart Horoz
Mıstık 1965-10-21
Movie
Once a Year
Mahkum 1 1965-02-01
Movie
Bilen Kazanıyor
Mıstık 1965-01-02
Movie
Altın Kafes
Ahmet 1958-01-23
Movie
Kalbimin Şarkısı
Münir 1956-03-28